Zwemloop ?? ???? 2020Helaas kan de zwemloop zaterdag 16 mei niet doorgaan, vanwege de maatregelen tegen het corona-virus. Afhankelijk van de ontwikkelingen  hopen we later deze zomer een nieuwe datum te kunnen prikken. 

 

Net als in 2017 en 2018 wordt de zwemloop ook in 2020 weer gehouden in en rond het Openluchtbad in Zwolle. Deze keer niet op een woensdag, maar op de zaterdag, eind van de middag / begin van de avond.

Bij de zwemloop zwem je eerst een aantal baantjes in één van de twee 50 meterbaden van het prachtige Openluchtbad. Daarna loop je een aantal rondes over en rond het terrein van het Openluchtbad.

Nieuw dit jaar is dat je ook als duo mee kunt doen: de één zwemt en de ander gaat daarna een aantal rondjes rennen.


Jeugd

Het programma begint 's middags met twee afstanden voor de jeugd (8-15 jaar).

Voor kinderen van 8 jaar en ouder (geboren in 2012 of eerder) zijn de afstanden 100 m. zwemmen + 1 km. lopen. De start is om 17.15 uur.

Voor kinderen van 12 jaar en ouder (geboren in 2008 of eerder) zijn de afstanden 200 m. zwemmen + 2 km. lopen. Start om 17.45 uur.

Ook duo's kunnen hier aan meedoen. Zij starten tegelijk met hun leeftijdsgenoten.

Om mee te mogen doen moet je minimaal een B-diploma hebben.

Senioren

's Avonds kan iedereen van 16 jaar en ouder (geboren in 2003 of eerder) meedoen aan de zwemloop over 500 m. zwemmen en 5 km. hardlopen.

Er komen maximaal 3 series. De eerste serie (met de dames) start om 18.30 uur, de tweede serie (met de heren) start om 19.30 uur en de derde serie (met de duo's) start om 20.30 uur.

Afhankelijk van het aantal aanmeldingen kunnen series worden samengevoegd.
Aanmelden

Inschrijven kan via deze link, van 7 maart t/m 14 mei, of totdat de series vol zitten (maximaal 42 deelnemers per serie). 

 

De kosten voor deelname zijn:

 

 

t/m 15 jaar

vanaf 16 jaar

Individueel

4 euro

8 euro

Duo

6 euro

12 euro

 

Daar komt eventueel nog 4 euro voor een daglicentie bij. Deelnemers met een NTB atletenlicentie, een NTB aspirant lidmaatschap of een buitenlandse triathlonlicentie hebben geen daglicentie nodig. Ook deelnemers met een wedstrijdlicentie van de KNZB, de Atletiekunie of de KNWU hebben geen daglicentie nodig.

 

Na-inschrijving op de dag zelf kan alleen als er nog plek is, tot 30 min. voor de start van de serie. De kosten zijn dan wel 2 euro hoger.

 

Aanmelden als vrijwilliger kan natuurlijk ook. Graag zelfs! Meld je aan via de contactpagina op deze site.Praktische informatie

  • Het adres van het Openluchtbad is Ceintuurbaan 1 in Zwolle
  • Deelnemers en supporters kunnen bij de hoofdingang via het hek links van de kassa naar binnen; de aanmelding is links onder de overkapping (zie plattegrond hieronder)
  • Aanmelden kan vanaf 16.00 uur tot 30 minuten voor de start van de serie
  • 10 minuten voor de start van elke serie is er bij de wisselzone een korte briefing met de belangrijkste aandachtspunten
  • Bij het zwemmen krijg je een gekleurde badmuts, die je meteen na het zwemmen bij je baan weer inlevert
  • Bij het zwemmen is een wetsuit niet verplicht en ook niet nodig; of het is toegestaan, hangt af van de watertemperatuur
  • Bij het hardlopen zijn schoenen en bovenkleding (bv. een t-shirt of tri-suit) verplicht, net als je startnummer, dat je op je borst/buik draagt
  • Het loopparcours is 1 km. lang en loopt over het terrein van het Openluchtbad en over het trottoir rondom (zie kaartje hieronder)
  • Je moet zelf het aantal baantjes en looprondjes tellen
  • Deelname is voor eigen risico

Plattegrond Openluchtbad
Plattegrond Openluchtbad
Loopparcours
Loopparcours

Sponsoren en partnersVrijwilligers

Wil je graag meehelpen om de zwemloop tot een succes te maken? Meld je dan aan via info@terp3.nl.

We zoeken vooral vrijwilligers voor de tijdwaarneming bij de finish en om baantjes te tellen en zwemtijden te noteren. Maar bijvoorbeeld ook om te helpen bij de aanmelding, op het loopparcours en voor de catering bij de finish.