Zwemloop 12 september 2020


Net als in 2017 en 2018 wordt de zwemloop ook in 2020 weer gehouden in en rond het Openluchtbad in Zwolle. Deze keer niet op een woensdag, maar op een zaterdag. En dit speciale jaar niet aan het begin van de zomer, in mei, maar aan het eind van de zomer, in september.

Bij de zwemloop zwem je eerst een aantal baantjes in één van de twee 50 meterbaden van het prachtige Openluchtbad. Daarna loop je een aantal rondes over en rond het terrein van het Openluchtbad.

Nieuw dit jaar is dat je ook als duo mee kunt doen: de één zwemt en de ander gaat daarna een aantal rondjes rennen.


Jeugd

Het programma begint 's middags met twee afstanden voor de jeugd (8-15 jaar).

Voor kinderen van 8 jaar en ouder (geboren in 2012 of eerder) zijn de afstanden 100 m. zwemmen + 1 km. lopen. De start is om 17.15 uur.

Voor kinderen van 12 jaar en ouder (geboren in 2008 of eerder) zijn de afstanden 200 m. zwemmen + 2 km. lopen. Start om 17.45 uur.

Ook duo's kunnen hier aan meedoen. Zij starten tegelijk met hun leeftijdsgenoten.

Om mee te mogen doen moet je minimaal een B-diploma hebben.

Senioren

's Avonds kan iedereen van 16 jaar en ouder (geboren in 2004 of eerder) meedoen aan de zwemloop over 500 m. zwemmen en 5 km. hardlopen.

Er komen maximaal 2 series. De eerste serie (met de dames en de duo's) start om 18.30 uur, de tweede serie (met de heren)  start om 19.30 uur.

Afhankelijk van het aantal aanmeldingen kunnen de series eventueel nog anders worden ingedeeld.
Aanmelden

Inschrijven kan via deze link, van 23 juli t/m dinsdag 8 september, of totdat de series vol zitten (maximaal 42 deelnemers per serie). 

 

De kosten voor deelname zijn:

 

 

t/m 15 jaar

vanaf 16 jaar

Individueel

4 euro

8 euro

Duo

6 euro

12 euro

 

Daar komt eventueel nog 4 euro voor een daglicentie bij. Deelnemers met een NTB atletenlicentie, een NTB aspirant lidmaatschap of een buitenlandse triathlonlicentie hebben geen daglicentie nodig. Ook deelnemers met een wedstrijdlicentie van de KNZB, de Atletiekunie of de KNWU hebben geen daglicentie nodig.

 

Na-inschrijving op de dag zelf is dit jaar niet mogelijk.

 

Bij annulering door de inschrijver voor 8 september wordt de helft van het inschrijfgeld terugbetaald. Daarna is dit helaas niet meer mogelijk.

Wanneer de zwemloop door overmacht (bijvoorbeeld vanwege onweer of aangescherpte corona-richtlijnen) niet door kan gaan, ontvangen de inschrijvers de helft van hun inschrijfgeld terug (of meer, als de financiën het toelaten).

 

Aanmelden als vrijwilliger kan natuurlijk ook. Graag zelfs! Meld je aan via de contactpagina op deze site.Praktische informatie

  • Het adres van het Openluchtbad is Ceintuurbaan 1 in Zwolle
  • Deelnemers en supporters kunnen bij de hoofdingang via het hek links van de kassa naar binnen; de aanmelding is links onder de overkapping (zie plattegrond hieronder)
  • Aanmelden kan vanaf 16.00 uur tot 30 minuten voor de start van de serie
  • 10 minuten voor de start van elke serie is er bij de wisselzone een korte briefing met de belangrijkste aandachtspunten
  • Bij het zwemmen krijg je een gekleurde badmuts, die je meteen na het zwemmen bij je baan weer inlevert
  • Bij het zwemmen is een wetsuit niet verplicht en ook niet nodig; of het is toegestaan, hangt af van de watertemperatuur
  • Bij het hardlopen zijn schoenen en bovenkleding (bv. een t-shirt of tri-suit) verplicht, net als je startnummer, dat je op je borst/buik draagt
  • Het loopparcours is 1 km. lang en loopt over het terrein van het Openluchtbad en over het trottoir rondom (zie kaartje hieronder)
  • Je moet zelf het aantal baantjes en looprondjes tellen
  • Deelname is voor eigen risico

Plattegrond Openluchtbad
Plattegrond Openluchtbad
Loopparcours
Loopparcours

Corona-maatregelen

Vanwege het nog altijd ronddolende corona-virus moeten we helaas een aantal extra maatregelen nemen om de kans op verspreiding van het virus zo klein mogelijk te houden.

 

Voor alle aanwezigen geldt dat zij 1 1/2 meter afstand tot elkaar moeten houden. Dit geldt zoals bekend niet voor de mensen binnen 1 huishouden. En het is ook niet van toepassing voor de deelnemers tijdens de wedstrijd. Voor en na de wedstrijd moet iedereen wel afstand houden tot elkaar.

Daarnaast geldt ook voor de zwemloop dat het de bedoeling is dat je thuis blijft bij gezondheidsklachten die op corona kunnen duiden.

Voor de toeschouwers geldt helaas een ontmoedigingsbeleid. Hoe meer mensen aanwezig zijn in het zwembad, hoe moeilijker het is om voldoende afstand tot elkaar te houden. Daarom willen we jullie verzoeken om deze keer niet al je vrienden, opa's en oma's en buren uit te nodigen om je aan te moedigen.

 

Wanneer de zwemloop vanwege aangescherpte corona-richtlijnen niet door kan gaan, ontvangen de inschrijvers minstens de helft van hun inschrijfgeld terug.

 

Kijk in de week voor de zwemloop voor de zekerheid nog een keer op deze pagina, om te kijken of de maatregelen nog veranderd zijn.


Sponsoren en partnersVrijwilligers

Wil je graag meehelpen om de zwemloop tot een succes te maken? Meld je dan aan via info@terp3.nl.

We zoeken vooral vrijwilligers voor de tijdwaarneming bij de finish en om baantjes te tellen en zwemtijden te noteren. Maar bijvoorbeeld ook om te helpen bij de aanmelding, op het loopparcours en voor de catering bij de finish.